Co všechno si v pomalém hrnci můžete připravit, vám nabídnu na stránkách své kuchařky . Nejsou to jen oblíbená trhaná masa, omáčky, polévky nebo zelenina, ale i sladkosti, pokrmy pro děti, cizokrajná či vegetariánská jídla, ryby, zvěřina a domácí dobroty. Vše je uspořádáno do 13 kategorií.
Polévka je grunt
Hovězí vývar je základ 8
Kulajda 10
Krkonošské kyselo 12
Hadrovka mojí mamky 14
Gulášovka 16
Krémová česnečka 18
Aztécká 20
Valašská kyselica 22
Češi sobě
Svíčková 26
Karlovarský knedlík 28
Výpečky 30
Koprovka 32
České španěláky 34
Sekačka z loudáku 36
Šunkofleky 38
Plněné papriky s rajskou omáčkou 40
Kachnička 42
Segedín 44
Bez Asie ani ránu
Pho Bó 48
Butter Chicken 50
Tom Kha Kai 52
Kimchi Soup 54
Arašídové curry 56
Tikka Masala 58
Masožravcům
Trhané hovězí 62
Voňavá krůtička 64
Pistáciová panenka 66
Šťavnaté krůtí prso 68
Hovězí líčka 70
Kuřecí roláda babičky Pavly 72
Kachní Rillettes 74
Povidlová pečínka 76
Vepřové koleno 78
Bazalkové stehenní kuřecí řízky 80
Jarní kuřátko 82
Vepřová žebra 84
Chyť si rybu
Losos na sezamu 88
Jemná Paella 90
Šťavnatý pstroužek 92
Chobotnicový salát strýčka Kliďase 94
Lososová roláda se špenátem 96
Rybí polévka dědy Míly 98
Pro paní myslivcovou
Kančí na rozmarýnu 102
Jelení gulášek 104
Křepelky na hruškách se špenátem 106
Trhané dančí 108
Jelení curry 110
Nechci maso ani vidět
Papriky a rajčata našeho principála 114
Krkonošský houbovec 116
Kroupy s řepou a bryndzou 118
Glazovaná mrkvička 120
Květáková chana masala 122
Kapustičky na bazalce 124
Shakshuka 126
Zelená čočka po indicku 128
Špenátové krupalo 130
Světáci milují
Anglické stew 134
Francouzský kohoutek na víně 136
Mexické chilli con carne 138
Řecká musaka 140
Jamajské jerk kuře 142
Ukrajinská soljanka 144
Marocký kuřecí tajine 146
Kaše a mišmaše
Kuřecí srdíčka na brusinkách 150
Králičí boloňské ragú 152
Rozlítaná špenátová žemlovka 154
Krémové kuřátko s brokolicí 156
Krůtí s mangem a nudlemi 158
Dýňové rizoto se slaninkou 160
Velikonoční nádivka 162
Lasagne 164
Pro naše malé nežrafce
Kuře na paprice 170
Severská koulovačka 172
Trhané krůtí na jablkách 174
Kuřecí křídla 176
Kuřecí prsa s kůrčičkou 178
Jahodové rizoto 180
Ovocné kuře na tymiánu 182
To chceš svoje
Hummus 186
Ghí 188
Jogurt 190
Švestková povidla 192
Červené bavorské zelí 194
Domácí škvarky 196
Paštika z kuřecích jater 198
BBQ omáčka 200
Meruňkové chutney 202
Krmelec pro mozek
Crème Brûlée 206
Žemlovka 208
Krtek 210
Mecháč 212
Rýžový nákyp 214
Jablíčkový dort 216
Pistáciový šlágr 218
Tres Leches (třímlékový dort) 220
Kudy teče tudy léčí
Bezový sirup 224
Svařáček 226
Vaječňák 228
Chai Tea 230
Váš nejoblíbenější recept:
Suroviny:
Postup
Maso a kosti necháme zatáhnout v troubě pár minut pod grilem nebo je jen přelijeme vroucí vodou. V hrnci ho pak vaříme s ostatními surovinami 12 hodin na low. Cibuli neloupeme, abychom získali krásně zlatou barvu vývaru. Řapík necháme v jeho přirozené podobě, mrkev, petržel, celer, zázvor a česnek oloupeme. Do čistého vývaru nakrájíme uvařenou zeleninu nebo v něm, již bez vaření, necháme vylouhovat nastrouhanou čerstvou mrkev s nakrájeným řapíkem. Jako zavářku můžeme dát nudle, fleky, drobení a nebo místo těstovin použít zdravější slzovku. Vývar je však chutný i čirý, jen s pečivem. Pokud chceme z vývaru udělat domácí bujón do zásoby, vaříme na low ještě o 5 hodin déle, celkem tedy 18 hodin. Pak vývar necháme vychladnout a odebereme tuk. Přecedíme ho a vařením na nižší teplotu redukujeme množství tekutiny, dokud se vývar netáhne jako sirup. Necháme vychladnout, nalijeme do formiček a dáme do mrazáku. Můžeme přidat skořici a badyán. Zejména v zimních měsících oceníme zajímavou barvu a chuť polévky.
Pomalé vaření
Jak vybrat pomalý hrnec
Jak používat pomalý hrnec
Jaký je rozdíl mezi multifunkčním a pomalým hrncem
Recepty pro pomalý hrnec